Nieuws & Persberichten

27 maart Hobaho ontbijtsessie: Route naar een duurzame productie in de bollensector

De ontbijtsessies van Hobaho worden dit jaar voor de zevende keer gehouden. Net als voorgaande jaren vormt de bijeenkomst een platform waar onderzoek (Wageningen UR/PPO) en de praktijk bij elkaar komen en kennis kan worden uitgewisseld. Alles gebeurt onder het genot van een vroege maaltijd.

Het thema van dit jaar is ‘Route naar een duurzame productie in de bollensector’. “Een actueel thema”, zegt Sam van Egmond, directeur bemiddelen bij Hobaho. “De sector ligt onder een vergrootglas. Vanuit belangenorganisaties en de politiek ligt druk op de sector om duurzamer te produceren.” De vier bijeenkomsten hebben allemaal een relatie met duurzame teelt.

Op de eerste bijeenkomst, vrijdag 27 maart, behandelt André Hoogendijk van de KAVB het project ‘Duurzaam telen met garantie voor de afnemer’. Dit project voert de KAVB met SMK (Stichting Milieukeur) uit. SMK moet de maatschappelijke accreditatie van het keurmerk borgen.
Stefanie de Kool, projectleider Plantaardig bij SMK, geeft dan een toelichting over wat Milieukeur inhoudt, het proces waarmee Milieukeur criteria tot stand komen en over de bovenwettelijke Milieukeur maatregelen voor een duurzamere bloembollenteelt.
Tevens zijn enkele deelnemende ondernemers aanwezig die over hun bevindingen vertellen. “We vinden als Hobaho dat we ieder initiatief dat de sector beweegt om het middelengebruik terug te brengen moeten ondersteunen”, legt van Egmond uit.

Meer info

De sector ligt onder een vergrootglas. Vanuit belangenorganisaties en de politiek ligt druk op de sector om duurzamer te produceren
Terug naar overzicht