Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

https://www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

https://www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

https://www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

https://www.smk.nl/contact/

Daphne van den Berg nieuw lid College van Deskundigen Non-food

Gepubliceerd op: 17 maart 2022

Daphne van den Berg is een nieuw lid van het College van Deskundigen Non-food van SMK. Zij is als specialist duurzaamheid bij de Consumentenbond verantwoordelijk voor het integreren van het thema duurzaamheid in de informatie die de Consumentenbond aanbiedt. Onder andere door onderzoeksresultaten met betrekking tot duurzaamheidstopics te interpreteren en een plek te geven in het dagelijkse werk van de Consumentenbond. Daarnaast behartigt Daphne de consumentenbelangen op het gebied van duurzame keuzes toegankelijker en aantrekkelijker maken voor consumenten.

De consument is een belangrijke schakel in het verduurzamen van producten en diensten. Keurmerken en betrouwbare certificatieschema’s helpen de consument om een duurzamere keuze te maken, daar draag ik graag aan bij door het consumentenperspectief (nog meer) onder de aandacht te brengen in het College van Deskundigen Non-food.”

Colleges van Deskundigen

SMK werkt met drie Colleges van Deskundigen: voor non-food producten, plantaardige producten en dierlijke producten. De leden van de Colleges van Deskundigen hebben een diverse achtergrond, waardoor de verschillende maatschappelijke belangen worden vertegenwoordigd. Met elkaar stellen zij de eisen vast voor de certificatieschema’s van SMK. Dit gaat via een zorgvuldig en transparant proces.

Het College van Deskundigen Non-food werkt aan de programma’s EU Ecolabel, Milieukeur, Milieuthermometer Zorg en de Barometer Duurzame Evenementen.