Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

https://www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

https://www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

https://www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

https://www.smk.nl/contact/

SMK introduceert nieuwe naam voor Milieukeur: On the way to PlanetProof

Gepubliceerd op: 28 november 2016

Om internationale toepassing van het keurmerk Milieukeur voor plantaardige producten (aardappelen, groente, fruit, bloembollen, bomen, bloemen en planten, etc.) mogelijk te maken, introduceert SMK tijdens haar Jubileum Event op 11 mei een nieuwe naam: on the way to PlanetProof. Deze nieuwe naam is beschikbaar voor keurmerkhouders die met hun producten voldoen aan de eisen van Milieukeur. Ook handelsbedrijven en retailers kunnen voor gebruik van PlanetProof worden gecertificeerd.

De nieuwe naam voor Milieukeur maakt duidelijk dat verduurzaming een continu proces is van verbetering met als eindbestemming een productiewijze die in balans is met onze leefomgeving.

SMK verwacht dat met name Nederlandse boeren en tuinders die duurzamer produceren en exporteren, belangstelling zullen hebben voor het gebruik van de nieuwe naam. Circa 80% van de Nederlandse productie van aardappelen, groenten, fruit, sier- en boomteelt wordt in het buitenland verkocht. Met PlanetProof kunnen exporterende boeren, telers en handelshuizen een extra waarde toevoegen.

PlanetProof is een andere naam voor Milieukeur, en beide namen blijven vooralsnog naast elkaar bestaan. De eisen die aan het certificaat worden gesteld zijn derhalve identiek en verlangen extra inspanningen in de productie om de milieu-impact terug te dringen. Eisen hebben onder andere betrekking op bemesting, gewasbescherming, water, energie en biodiversiteit. Nederlandse supermarkten vragen in toenemende mate om Milieukeur voor aardappelen, groenten, fruit en sierteeltproducten. Naar verwachting zal de komende jaren het aandeel duurzamer product snel toenemen. SMK heeft, om deze groei in goede banen te leiden, afspraken gemaakt over samenwerking met het GroentenFruit Huis.

Meer informatie: