Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/

32% groei duurzamer voedsel met het On the way to PlanetProof keurmerk

Gepubliceerd op: 20 september 2022

De Monitor Duurzaam Voedsel 2021 van de Universiteit van Wageningen (WUR) laat zien dat de consumentenbestedingen aan duurzamer voedsel met het topkeurmerk On the way to PlanetProof in 2021 zijn toegenomen met 32% naar totaal 1.163 miljard euro. Omdat de registratie van het onderzoek beperkt is tot producten met een zichtbaar keurmerk, is de werkelijke groei van On the way to PlanetProof nog hoger.

Consumentenbestedingen On the way to PlanetProof producten

Onverpakt

Alléén producten met zichtbaar logo, in de regel verpakte producten, zijn meegenomen in de Monitor. Dit betekent dat onverpakte On the way to PlanetProof producten zonder aanduiding in het schap niet zijn meegeteld in het onderzoek. Alleen de gecertificeerde supermarkten  Aldi en Jumbo hebben die mogelijkheid om onverpakte aardappelen, groenten en fruit met het On the way to PlanetProof keurmerk te promoten in hun schappen.

Kerngegevens 5 jaar On the way to PlanetProof: Wat bereikt?

De Monitor Duurzaam Voedsel toont ook aan dat consumenten steeds meer duurzamer voedsel kopen in de supermarkt: € 9,5 miljard in 2021, een groei van 12% ten opzichte van 2020. Ook het aantal ondernemers dat gecertificeerde On the way to PlanetProof producten levert is toegenomen tot ruim 2.750 bedrijven.