Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/
On the way to PlanetProof

Oproep herziening On the way to PlanetProof Plantaardige Producten

De eisen van het certificatieschema On the way to PlanetProof voor Plantaardige Producten worden in de komende periode herzien. Het nieuwe schema zal gelden vanaf 1 januari 2026. De herziening zorgt ervoor dat een volgende stap gezet kan worden in de verduurzaming van de akker- en tuinbouw. Alle belanghebbenden worden opgeroepen om herzieningspunten in te brengen.

Lees meer
Maatlat Duurzame Veehouderij

Ongewijzigde verlenging Maatlat Duurzame Veehouderij

De Maatlat Duurzame Veehouderij is een certificatiesysteem voor duurzamere veestallen. In het certificatieschema staan duurzaamheidseisen voor een lagere milieubelasting. De eisen van dit schema worden ongewijzigd verlengd in 2024.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Actualisatie certificatieschema Plantaardige Producten

Het certificatieschema On the way to PlanetProof Plantaardige Producten (versie PP.5) is op een aantal punten geactualiseerd. Dit betreft onder andere aangepaste risicostoffenlijsten en nieuwe stikstofemissienormen. Daarnaast zijn er tekstuele wijzigingen aangebracht om eisen te verduidelijken. Het geactualiseerde schema is geldig vanaf 1 januari 2024.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Voortgang herziening On the way to PlanetProof Eieren

Het huidige certificatieschema On the way to PlanetProof Eieren (leghennen) is geldig vanaf 1 mei 2020. Het College van Deskundigen besloot om in 2023 een herziening van dit certificatieschema op te starten. Dit herzieningstraject bevindt zich in een afrondende fase.
Lees meer
SMK

Bepaal de betrouwbaarheid van een keurmerk

Producenten willen hun artikelen laten opvallen door een aantrekkelijke verpakking en maken daarbij bijvoorbeeld gebruik van kleur en logo’s. Een logo kan een afbeelding zijn, de merknaam weergeven, of aangeven dat het product aan een keurmerk voldoet. Maar hoe weet je of een keurmerk of logo met een duurzaamheidsclaim echt ergens voor staat? Dit artikel beschrijft hoe je een betrouwbaar keurmerk kunt herkennen.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Lidl gecertificeerd voor het On the way to PlanetProof-keurmerk

Bij Lidl zijn alle groenten en fruit van Nederlandse bodem On the way to PlanetProof gecertificeerd. Nu de supermarkt zelf gecertificeerd is voor het topkeurmerk On the Way to Planetproof, mag Lidl nu ook op onverpakte groente en fruit communiceren dat deze On the way to PlanetProof gecertificeerd zijn. Dit is een belangrijke stap om de betrouwbaarheid in de hele keten te borgen en de consument beter te informeren over de verduurzaming van het groente- en fruit assortiment. On the way to PlanetProof is marktleider in Nederlandse supermarkten op de AGF-afdeling en het zuivelschap. Producten met dit keurmerk voldoen aan bovenwettelijke eisen op het gebied van natuur en klimaat.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Ruimte voor de weidevogel binnen On the way to PlanetProof

SMK heeft kennisgenomen van het persbericht van diverse natuurorganisaties waarin ze aangeven dat het topkeurmerk On the way to PlanetProof onvoldoende bijdraagt aan natuur en biodiversiteit. SMK verwelkomt de oproep om in de eisen van het keurmerk voor melkveehouders beter rekening te houden met weidevogels.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.