Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/
On the way to PlanetProof

Oproep herziening On the way to PlanetProof Plantaardige Producten

De eisen van het certificatieschema On the way to PlanetProof voor Plantaardige Producten worden in de komende periode herzien. Het nieuwe schema zal gelden vanaf 1 januari 2026. De herziening zorgt ervoor dat een volgende stap gezet kan worden in de verduurzaming van de akker- en tuinbouw. Alle belanghebbenden worden opgeroepen om herzieningspunten in te brengen.

Lees meer
SMK

Marcel Raaphorst nieuw lid College van Deskundigen Plantaardig

Marcel Raaphorst is een nieuw lid van het College van Deskundigen (CvD) voor plantaardige producten van SMK. Hij is werkzaam in Bleiswijk bij Wageningen University en Research - Business Unit Glastuinbouw en Bloembollen. Daar analyseert hij maatregelen die energie kunnen besparen bij telers die daarin hebben geïnvesteerd en probeert hij te berekenen hoe hiermee bedrijfseconomisch op de meest verantwoorde wijze kan worden omgegaan.
Lees meer
Maatlat Duurzame Veehouderij

Ongewijzigde verlenging Maatlat Duurzame Veehouderij

De Maatlat Duurzame Veehouderij is een certificatiesysteem voor duurzamere veestallen. In het certificatieschema staan duurzaamheidseisen voor een lagere milieubelasting. De eisen van dit schema worden ongewijzigd verlengd in 2024.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Actualisatie certificatieschema Plantaardige Producten

Het certificatieschema On the way to PlanetProof Plantaardige Producten (versie PP.5) is op een aantal punten geactualiseerd. Dit betreft onder andere aangepaste risicostoffenlijsten en nieuwe stikstofemissienormen. Daarnaast zijn er tekstuele wijzigingen aangebracht om eisen te verduidelijken. Het geactualiseerde schema is geldig vanaf 1 januari 2024.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Voortgang herziening On the way to PlanetProof Eieren

Het huidige certificatieschema On the way to PlanetProof Eieren (leghennen) is geldig vanaf 1 mei 2020. Het College van Deskundigen besloot om in 2023 een herziening van dit certificatieschema op te starten. Dit herzieningstraject bevindt zich in een afrondende fase.
Lees meer
SMK

Bepaal de betrouwbaarheid van een keurmerk

Producenten willen hun artikelen laten opvallen door een aantrekkelijke verpakking en maken daarbij bijvoorbeeld gebruik van kleur en logo’s. Een logo kan een afbeelding zijn, de merknaam weergeven, of aangeven dat het product aan een keurmerk voldoet. Maar hoe weet je of een keurmerk of logo met een duurzaamheidsclaim echt ergens voor staat? Dit artikel beschrijft hoe je een betrouwbaar keurmerk kunt herkennen.
Lees meer
SMK

Tarieven blijven gelijk in 2024

SMK houdt de tarieven voor de certificatieschema’s gelijk in 2024. Dit is mogelijk dankzij de groei van het aantal deelnemers. De staffels in de tariefopbouw voor On the way to PlanetProof Melk worden voor het eerst in vijf jaar wel aangepast, erop gericht om het programma kostendekkend te kunnen draaien. De andere programma's, zoals Milieukeur, EU Ecolabel, de Barometer Duurzame Bloemist en Groen Label Kas blijven ook gelijk wat betreft de tarieven.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.