Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/
SMK

Fitness- en sportclubs kunnen met nieuwe green audit tool duurzaamheidsprestaties verbeteren

Naast de onafhankelijke keurmerken en programma's die SMK voert, zet SMK zich daarbuiten ook in voor het verduurzamen van producten en bedrijfsvoering. SMK is sinds 2023 betrokken bij een Europees project in het Erasmus+ Programma voor verduurzaming van fitness centers en sportclubs. De eerste stap hierin is gezet: er is een self-assessment Tool gelanceerd om bedrijven in de sector te ondersteunen in het meten van duurzaamheidsprestaties.

Lees meer
SMK

Jorien van Hoogen nieuw lid College van Deskundigen non-food

Jorien van Hoogen is een nieuw lid van het College van Deskundigen (CvD) voor non-food producten van SMK. Ze is werkzaam bij de Consumentenbond als duurzaamheidspecialist. Ze werkt daar aan alles wat met duurzaamheid heeft te maken.
Lees meer
EU Ecolabel

Een duurzamere toekomst begint bij een betrouwbare keuze voor de consument 

SMK bezocht tijdens World Ecolabel Day het Europese Parlement om bewustzijn te creëren bij de Europarlementariërs over ISO type 1 ecolabels. Een dag in het teken van producten en diensten die de consument helpen om duurzamere keuzes te maken door middel van onafhankelijke en betrouwbare ecolabels: ISO type 1 ecolabels.  
Lees meer
EU Ecolabel

Hoe Intergamma het EU Ecolabel gebruikt in duurzaamheidstransformatie

Stichting Milieukeur (SMK), de competent body van het keurmerk EU Ecolabel ondersteunt Intergamma bij hun nieuwe duurzaamheidsambities. Deze bestaan onder andere uit het uitbreiden van het duurzamer assortiment en het informeren van klanten over duurzaamheid. Margreeth Pape, Director Sustainability van Intergamma, vertelt meer over de duurzaamheidspijlers en de keuze voor het keurmerk EU Ecolabel hierbij.
Lees meer
EU Ecolabel

Duurzaamheid belangrijk, maar hoe kan een consument herkennen welk product duurzamer is?

Praxis speelt in op een belangrijk vraagstuk dat klanten bezighoudt: de uitdaging om duurzamere producten te identificeren. Uit onderzoek van Praxis blijkt namelijk dat klanten duurzaamheid als belangrijk beschouwen bij hun aankopen, maar moeite hebben om te bepalen welke producten daadwerkelijk duurzamer zijn. Praxis heeft daarom goed nieuws: met behulp van het EU Ecolabel ondersteunen we klanten bij het maken van duurzamere keuzes en dragen we bij aan een positieve impact op het milieu.
Lees meer
EU Ecolabel

EU Ecolabel: een betrouwbaar keurmerk

De reinigingstabletten van Crohill zorgen voor minder plastic gebruik. Hun gehele aanbod van de alledaagse schoonmaakmiddelen zijn gecertificeerd met het EU Ecolabel.
Lees meer
EU Ecolabel

Stayokay Texel finalist Gaia Green Awards

EU Ecolabel certificaathouder Stayokay Texel is genomineerd voor een Gaia Green Award. Op dinsdag 20 september 2022 worden de Gaia Green Awards voor de zevende keer uitgereikt aan horecalocaties die duurzaamheid voorop zetten. Stayokay Texel is een van de drie finalisten in de categorie ‘Hotels’.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.