Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/

Directeur en Raad van Toezicht

SMK heeft een bestuurder/directeur en een Raad van Toezicht. We stellen ze graag aan u voor.

Gijs Dröge, directeur

Gijs is sinds 2015 directeur van SMK. Na jarenlange ervaring in communicatie, public affairs en een passie voor politiek, maakte hij de overstap naar waar zijn hart nóg sneller van klopt: het uitvoeren van zijn duurzaamheidsmissie.

Ik beschouw het als mijn missie om consensus en eensgezindheid in verduurzaming te bereiken. Dat heb ik meegekregen van  de Nederlandse filosoof en politiek activist Ad Verbrugge.

Naast bestuurder van de organisatie, is hij een getrouwde man én vader. “Ik wil mijn dochters niet in de onopgeloste problemen van onze generatie achterlaten. SMK is een geweldige organisatie om daaraan bij te dragen.

Benieuwd wat SMK hiervoor doet?

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht besluit over goedkeuring van begroting, jaarrekening en strategie. Ook houdt het toezicht op uitvoering van het beleid en bestuur van de organisatie, geleid door directeur Gijs Dröge.

Eveline van Westerop

Eveline van Westerop is sinds 2019 voorzitter van de Raad van Toezicht. Na haar studie maakte Eveline kennis met de wereld van keurmerken en duurzaamheid. Ze heeft onder andere bij Kiwa Management Consultants gewerkt en is gespecialiseerd in ketenkwaliteit/duurzaamheid en samenwerking in ketens en netwerken. Naast haar bestuurswerkzaamheden, is zij directeur van Rijnconsult.

Eveline: ”Door eerdere samenwerking ben ik onder de indruk geraakt van de missie van SMK en de manier waarop de organisatie dit met het hele stakeholderveld probeert te realiseren. Alleen door de hele keten te betrekken, kunnen we onze doelstelling om meer duurzaam met onze aarde en haar bewoners om te gaan, realiseren. Juist de onafhankelijkheid van belangenorganisaties of bedrijfsleven is de kracht van SMK. Ik wil daar graag vanuit de RvT een bijdrage aan leveren.

René Nederpelt

René heeft een bedrijfskundige achtergrond en heeft jarenlang als strategisch manager en vergelijkbare functies in de retail gewerkt. Zijn geloof en interesse in duurzamere productie en consumptie spoorde aan tot intensieve inzet voor maatschappelijke organisaties. Hij is sinds 2020 lid van de Raad van Toezicht bij SMK en combineert dit met zijn werkzaamheden voor de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken.  

René: “Het is niet meer of we verduurzamen, maar hoe we dit met alle betrokken partijen in de markt doen. En hoe dat nog beter kan, daar denk ik graag over mee. Ik zet mijn ervaring en netwerk in om samen het verschil te maken. 

Kathleen Goense

Kathleen Goense maakt sinds 2017 deel uit van de Raad van Toezicht van SMK. Met een achtergrond in strategische veranderingen is zij, na werkzaam te zijn geweest in de financiële sector, nu al een aantal jaar algemeen directeur van ZLTO én directielid van LTO Nederland.

Kathleen: “Ik vind het heel krachtig dat SMK samen met haar stakeholders onderweg is; het is namelijk in mijn ogen geen kunst om 1% heel duurzaam te laten zijn maar een hele samenleving; dus samen onderweg. Niet alleen in beleid en op papier, maar steeds een stapje duurzamer en ook oog houdend voor hoe het werkt in de praktijk, waarbij onder andere de balans ecologie en economie van belang is.”