Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/

Vacature: Projectleider Plantaardige agroketens

Ben jij onze nieuwe Projectleider bij team Plantaardig voor 32 uur per week en heb je affiniteit met duurzaamheid? Dan zijn wij per direct op zoek naar jou!

Bij SMK vind je een baan die ertoe doet, in een prettige en informele werksfeer met korte communicatielijnen. De vacature betreft een veelzijdige functie in een toegewijd, collegiaal team, met mogelijkheden om te groeien in verantwoordelijkheden.

De functie

Als projectleider Plantaardige agroketens bij SMK werk je mee aan de verduurzaming van de plantaardige productie met het keurmerk On the way to PlanetProof. Dit keurmerk is de afgelopen jaren sterk gegroeid door de brede vraag vanuit retail en verwerkende industrie naar gecertificeerde groente, fruit en sierteeltproducten.

In een team van zeven enthousiaste professionals werk je samen met stakeholders aan de ontwikkeling van de eisen voor dit keurmerk, de analyse van de impact en de verdere toepassing van certificatie. Het keurmerk is voornamelijk bekend in Nederland, maar we zijn druk bezig met uitbreiding naar het buitenland.

Wat ga je doen:

Het takenpakket van de projectleider bestaat zowel uit inhoudelijke werkzaamheden voor ontwikkeling van de eisen en analyse van de impact als het bevorderen van het gebruik van het keurmerk. Jij richt je met name op de duurzaamheidsthema’s biodiversiteit en gewasbescherming, of als je op een ander onderwerp veel te bieden hebt, is een andere verdeling van thema’s binnen het team bespreekbaar.

 • Je verzamelt informatie over technieken en standpunten van stakeholders en werkt voorstellen uit voor eisen die bijdragen aan verdere verduurzaming van de plantaardige productie.
 • Je analyseert de resultaten van keurmerkhouders en werkt mee aan het in beeld brengen van de impact.
 • Je neemt initiatief en signaleert kansen in de markt om de toepassing van certificatie te stimuleren.
 • Je bent vraagbaak voor keurmerkhouders en marktpartijen.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het schemabeheer en het geven van trainingen.
 • Je werkt mee aan het voorbereiden van de vergaderingen en de inhoudelijke vergaderstukken voor afstemming met stakeholders en besluitvorming door het College van Deskundigen.

Dit ben jij:

 • Je bent gemotiveerd om te werken aan verduurzaming van de plantaardige productie en goed op de hoogte van de ontwikkelingen op dat gebied.
 • Je hebt een relevante universitaire opleiding en minimaal drie jaar werkervaring op het gebied van plantaardige productie.
 • Je bent bekend met de verschillende stakeholders en goed in staat een relatie met hen op te bouwen/te onderhouden; Je kent de gevoeligheden en belangen die bij de diverse stakeholders spelen in de plantaardige productieketen.
 • Je bent analytisch sterk en uitstekend in staat je adviezen en verslagen kort en bondig te verwoorden.
 • Je bent redactioneel en communicatief vaardig in Nederlands en Engels.
 • Je bent integer, onafhankelijk, gestructureerd en accuraat.

Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie van in principe 0,8 fte met groeipotentieel binnen een slagvaardige organisatie;
 • De mogelijkheid om een eigen bijdrage en invulling te leveren aan projecten en programma’s die grote impact hebben op het gebied van verduurzaming;
 • Een salaris, afhankelijk van opleiding, ervaring en verantwoordelijkheden, van tussen de €4300 en €5400 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek;
 • 30 vakantiedagen op basis van een 40-urige werkweek;
 • Prettige werkomgeving in Den Haag en de gelegenheid om (deels) vanuit huis te werken;
 • NS-Business Card (2e klasse) voor zakelijk reizen, en een thuiswerkvergoeding;
 • In eerste instantie een jaarcontract, met de intentie tot verlenging bij goed functioneren;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van opleidingen en trainingen.

Over SMK 

De missie van SMK is het ontwikkelen, beheren en toetsen van transparante criteria om zo duurzamer produceren en consumeren mogelijk te maken. We onderscheiden ons door onze multi-stakeholder aanpak: we ontwikkelen en toetsen criteria in nauwe samenwerking met maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, wetenschap en overheid. Zo creëren we als onafhankelijke non-profit organisatie niet alleen draagvlak, maar ook tastbare verduurzaming in sectoren variërend van agri-food tot energie. Naast, On the way to PlanetProof zijn Milieukeur, Groen Label Kas, Maatlat Duurzame Veehouderij, Barometer Duurzame Bloemist, EU Ecolabel en TPAC-programma’s van SMK.

Informatie & solliciteren 

Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Stefanie de Kool (programmamanager), tel: 070 358 63 00, email: smk@smk.nl, zie ook www.smk.nl

Graag ontvangen wij jouw brief en CV via smk@smk.nl.

 

Herken jij je in bovenstaande omschrijving? Dan willen we je ontmoeten!

Richt je motivatiebrief en cv aan Stefanie de Kool en we nemen snel contact met je op.