Nieuws & Persberichten

Milieuthermometer Zorg

 • Milieuthermometer Zorg
  31-01-2017

  NVTG: Oproep aan alle ziekenhuizen en grote zorginstellingen om de Milieuthermometer in te voeren

  De NVTG is van mening dat de ziekenhuizen veel meer gebaat zijn bij de invoering van een milieuzorgsysteem volgens de Milieuthermometer dan de verplichte energieaudit.
 • Milieuthermometer Zorg
  31-01-2017

  Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) maakt groene stappen

  Dat ZGT een actief milieubeleid voert is woensdag 18 januari op feestelijke wijze bevestigd. Milieuplatform Zorg overhandigde ZGT het officiële certificaat Milieuthermometer Brons.
 • Milieuthermometer Zorg
  18-10-2016

  Tien partijen in regio Leiden ondertekenen de Green Deal Zorg

  Met het ondertekenen van de Green Deal geven de zorginstellingen aan dat zij binnen drie jaar minimaal de maatregelen treffen voor het niveau brons van de Milieuthermometer Zorg.
 • Milieuthermometer Zorg
  06-07-2016

  Keurmerk Milieuthermometer Zorg erkend als alternatief voor de EED

  De Milieuthermometer Zorg is het keurmerk voor duurzame bedrijfsvoering in de zorg en door de overheid erkend als alternatief voor de EED (Energy Efficiency Directive). Het is een praktische aanpak die aansluit bij wetgeving, de toenemende vraag naar duurzaamheid en die gericht is op besparingen.
 • Milieuthermometer Zorg
  29-04-2016

  Zorgorganisatie HVO Querido wil voorop lopen in duurzaamheid en haalt voor 17 locaties Zilver Milieuthermometer Zorg

  Niet minder dan 17 zilveren Milieuthermometer certificaten mocht HVO-Querido 25 april in ontvangst nemen uit handen van Adriaan van Engelen van het Milieuplatform Zorgsector (MPZ). Het verkrijgen van de certificaten is een belangrijk resultaat voor de organisatie: HVO-Querido wil als zorginstelling voorop lopen in duurzaamheid. Eerder al ontving de organisatie bronzen milieucertificaten.
 • Milieuthermometer Zorg
  13-04-2016

  Zilveren Milieuthermometer Zorg voor ETZ

  Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ - locatie Elisabeth) neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. De inspanningen om een actieve bijdrage te leveren aan een groene, heilzame omgeving zijn nu beloond met het Zilveren certificaat van de Milieuthermometer Zorg. Een bewijs dat het ziekenhuis onder meer duurzaam inkoopt.