Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/
SMK

Fitness- en sportclubs kunnen met nieuwe green audit tool duurzaamheidsprestaties verbeteren

Naast de onafhankelijke keurmerken en programma's die SMK voert, zet SMK zich daarbuiten ook in voor het verduurzamen van producten en bedrijfsvoering. SMK is sinds 2023 betrokken bij een Europees project in het Erasmus+ Programma voor verduurzaming van fitness centers en sportclubs. De eerste stap hierin is gezet: er is een self-assessment Tool gelanceerd om bedrijven in de sector te ondersteunen in het meten van duurzaamheidsprestaties.

Lees meer
Maatlat Duurzame Veehouderij

Herziening Maatlat Duurzame Veehouderij uitgesteld

Het huidige certificatieschema Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) is geldig tot 1 januari 2024. Het College van Deskundigen heeft besloten om de herziening van dit certificatieschema uit te stellen in afwachting van duidelijkheid over een aantal belangrijke beleidsthema's.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Ruimte voor de weidevogel binnen On the way to PlanetProof

SMK heeft kennisgenomen van het persbericht van diverse natuurorganisaties waarin ze aangeven dat het topkeurmerk On the way to PlanetProof onvoldoende bijdraagt aan natuur en biodiversiteit. SMK verwelkomt de oproep om in de eisen van het keurmerk voor melkveehouders beter rekening te houden met weidevogels.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Dierenwelzijn en diergezondheid

SMK in gesprek met melkveehouders over de opfriscursussen dierenwelzijn en -gezondheid van melkvee. In dit artikel komen een paar melkveehouders aan het woord die hun mening geven over de verschillende cursussen die zijn hebben gevolgd.
Lees meer
SMK

Jorien van Hoogen nieuw lid College van Deskundigen non-food

Jorien van Hoogen is een nieuw lid van het College van Deskundigen (CvD) voor non-food producten van SMK. Ze is werkzaam bij de Consumentenbond als duurzaamheidspecialist. Ze werkt daar aan alles wat met duurzaamheid heeft te maken.
Lees meer
EU Ecolabel

Een duurzamere toekomst begint bij een betrouwbare keuze voor de consument 

SMK bezocht tijdens World Ecolabel Day het Europese Parlement om bewustzijn te creëren bij de Europarlementariërs over ISO type 1 ecolabels. Een dag in het teken van producten en diensten die de consument helpen om duurzamere keuzes te maken door middel van onafhankelijke en betrouwbare ecolabels: ISO type 1 ecolabels.  
Lees meer
EU Ecolabel

Hoe Intergamma het EU Ecolabel gebruikt in duurzaamheidstransformatie

Stichting Milieukeur (SMK), de competent body van het keurmerk EU Ecolabel ondersteunt Intergamma bij hun nieuwe duurzaamheidsambities. Deze bestaan onder andere uit het uitbreiden van het duurzamer assortiment en het informeren van klanten over duurzaamheid. Margreeth Pape, Director Sustainability van Intergamma, vertelt meer over de duurzaamheidspijlers en de keuze voor het keurmerk EU Ecolabel hierbij.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.