Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/
SMK

Green Audit project voor fitness- en sportclubs gepresenteerd op de FIBO 2024, vakbeurs in Keulen

Vanwege haar expertise met onafhankelijke keurmerken en certificering, werkt SMK mee aan het Green Audit-project. In 2023 is een internationale ’green audit tool’ ontwikkeld voor het verbeteren van duurzaamheidsprestaties in de fitness sector. Met beleidsaanbevelingen voor ‘groenere’ sport- en fitnesssectoren is dit instrument op 11 april 2024 gepresenteerd op de Green Audit Conferentie tijdens de FIBO 2024, de grootste vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid in de wereld.

Lees meer
On the way to PlanetProof

Inspraak bij herziening On the way to PlanetProof melk

Het certificatieschema voor On the way to PlanetProof melk wordt herzien. SMK organiseert een openbare hoorzitting waarin belangstellenden kunnen reageren op de voorgestelde wijzigingen. Tijdens de bijeenkomst presenteert het College van Deskundigen Dierlijk de voorstellen voor aanvulling of wijziging van de criteria. De hoorzitting vindt plaats op dinsdagmiddag 18 juni 2024 om 13:00 uur in vergadercentrum De Schakel in Nijkerk.
Lees meer
On the way to PlanetProof

De On the way to PlanetProof Week is van start!

Deze week vindt de vierde editie van de On the way to PlanetProof Week plaats. Van 13 t/m 19 mei brengt SMK (Stichting Milieukeur), beheerder van dit keurmerk, samen met supermarkten, merkartikelfabrikanten en andere ketenpartijen het keurmerk bij de consument onder de aandacht. On the way to PlanetProof is het grootste topkeurmerk in Nederland voor aardappelen, groenten, fruit, bloemen en planten, zuivel en eieren. On the way to PlanetProof zorgt samen met meer dan drieduizend boeren en telers, verwerkers, handel en supermarkten voor verduurzaming van de landbouw.
Lees meer
On the way to PlanetProof zakelijk

SMK krijgt groen licht van ACM voor introductie duurzaamheidsvergoeding

Den Haag, 6 mei 2024 - De Autoriteit Consument & Markt heeft SMK in een voorlopige zienswijze goedkeuring gegeven om een duurzaamheidsvergoeding vast te leggen voor deelnemers aan het keurmerk On the way to PlanetProof. De goedkeuring geldt voor alle aardappelen, groenten en fruit (AGF) voor de versmarkt met het keurmerk. In een volgede fase zal SMK aan ACM ook verzoeken goedkeuring te geven aan toepassing van de vergoeding voor andere productcategorieën, zoals be- en verwerkte AGF, sierteelt, melk en eieren.
Lees meer
SMK

SMK jaarverslag 2023: waardering betrouwbare keurmerken neemt toe

In het jaarverslag blikt SMK terug op een jaar met uitdagingen en ontwikkelingen. 2023 stond vooral in het teken van de strategie en de vraag hoe in te spelen op alle ontwikkelingen in het krachtenveld waarin SMK opereert. Dat waren onder andere het beoogde landbouwakkoord, de discussie over het verdienmodel in de landbouw en de noodzaak voor verdere verduurzaming van de verschillende sectoren waarin SMK actief is.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Aandeel areaal 2023 onder keurmerk On the way to PlanetProof

Het aantal telers van plantaardige producten met het topkeurmerk On the way to PlanetProof is in 2023 stabiel gebleven. Wel steeg het areaal van de keurmerkhouders met 3% naar 58.856 hectare. Sterke groei was er in volle gronds groenten (+12%), terwijl de sierteelt juist afnam (-6%). Het aandeel in open teelt groenten is nu 70% van het Nederlands areaal, in bedekte teelt zelfs 73%. SMK, de stichting die het keurmerk ontwikkelt en beheert, heeft deze groeicijfers over 2023 bekend gemaakt.
Lees meer
EU Ecolabel

Nieuwe richtlijn 'Green Claims Directive' moet valse milieuclaims tegengaan

Meer dan de helft van de milieuclaims is volgens de Europese Commissie misleidend, vaag of ongegrond. Met andere woorden: hier is sprake van greenwashing. Het Europees Parlement wil dat hier een einde aan komt en stemde daarom 12 maart voor de ‘Green Claims Directive’. Dit is een nieuw wetsvoorstel waarin regels staan om valse milieuclaims tegen te gaan. Lees in dit artikel wat de status van de nieuwe richtlijn is en wat voor invloed dat heeft op bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.