Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/
On the way to PlanetProof

Aandeel areaal 2023 onder keurmerk On the way to PlanetProof

Het aantal telers van plantaardige producten met het topkeurmerk On the way to PlanetProof is in 2023 stabiel gebleven. Wel steeg het areaal van de keurmerkhouders met 3% naar 58.856 hectare. Sterke groei was er in volle gronds groenten (+12%), terwijl de sierteelt juist afnam (-6%). Het aandeel in open teelt groenten is nu 70% van het Nederlands areaal, in bedekte teelt zelfs 73%. SMK, de stichting die het keurmerk ontwikkelt en beheert, heeft deze groeicijfers over 2023 bekend gemaakt.

Lees meer
EU Ecolabel

Nieuwe richtlijn 'Green Claims Directive' moet valse milieuclaims tegengaan

Meer dan de helft van de milieuclaims is volgens de Europese Commissie misleidend, vaag of ongegrond. Met andere woorden: hier is sprake van greenwashing. Het Europees Parlement wil dat hier een einde aan komt en stemde daarom 12 maart voor de ‘Green Claims Directive’. Dit is een nieuw wetsvoorstel waarin regels staan om valse milieuclaims tegen te gaan. Lees in dit artikel wat de status van de nieuwe richtlijn is en wat voor invloed dat heeft op bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Wanneer zijn we 'PlanetProof'?

On the way to PlanetProof is een keurmerk voor landbouwproducten, die geproduceerd zijn met extra aandacht voor het klimaat, de natuur en het dier. Boeren en tuinders voldoen hiervoor aan bovenwettelijke eisen. Om inzichtelijk te maken waar de keurmerkhouders staan en in welke mate duurzaamheidsdoelen bereikt worden, hebben de Colleges van Deskundigen van SMK de ambitie van het keurmerk benoemd en tussentijdse doelstellingen vastgesteld voor elk van de duurzaamheidsthema’s. Er is een monitoringsprogramma ingericht om de actuele status en de voortgang op weg naar deze doelstellingen te volgen.
Lees meer
On the way to PlanetProof

On the way to PlanetProof scoort maximaal op duurzaamheidsaspect ‘milieu’ volgens Milieu Centraal

On the way to PlanetProof is door Milieu Centraal beoordeeld met de hoogste score voor milieu als topkeurmerk, maar wat betekent dat eigenlijk?
Lees meer
Groen Label Kas

Input gevraagd: Herziening voor Groen Label Kas

Groen Label Kas heeft tot doel een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de Nederlandse glastuinbouw. Dit jaar wordt het certificatieschema herzien. Suggesties hiervoor zijn welkom. Het doel is om toepassingen van nieuwe, praktische en duurzamere technieken te stimuleren.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Oproep herziening On the way to PlanetProof Plantaardige Producten

De eisen van het certificatieschema On the way to PlanetProof voor Plantaardige Producten worden in de komende periode herzien. Het nieuwe schema zal gelden vanaf 1 januari 2026. De herziening zorgt ervoor dat een volgende stap gezet kan worden in de verduurzaming van de akker- en tuinbouw. Alle belanghebbenden worden opgeroepen om herzieningspunten in te brengen.
Lees meer
SMK

Marcel Raaphorst nieuw lid College van Deskundigen Plantaardig

Marcel Raaphorst is een nieuw lid van het College van Deskundigen (CvD) voor plantaardige producten van SMK. Hij is werkzaam in Bleiswijk bij Wageningen University en Research - Business Unit Glastuinbouw en Bloembollen. Daar analyseert hij maatregelen die energie kunnen besparen bij telers die daarin hebben geïnvesteerd en probeert hij te berekenen hoe hiermee bedrijfseconomisch op de meest verantwoorde wijze kan worden omgegaan.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.