Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/
On the way to PlanetProof

On the way to PlanetProof Melk zet in op verdere integrale verduurzaming

Het certificatieschema voor het Topkeurmerk On the way to PlanetProof Melk is herzien. Na uitvoerige evaluatie en consultatie van een groot aantal betrokken partijen heeft het College van Deskundigen herziene criteria vastgesteld. De nieuwe stappen betreffen verbeteringen op het gebied van dierenwelzijn, klimaat en natuur. Met deze herziening zet het keurmerk opnieuw een weloverwogen stap vooruit.

Lees meer
EU Ecolabel

Webinar: vooroplopen in duurzaamheid

Op donderdag 10 oktober, tijdens World Ecolabel Day, organiseert SMK een webinar over duurzaamheidsclaims en -keurmerken. Het webinar richt zich op de nieuwste Europese regelgeving tegen greenwashing, de Green Claims Directive, en de rol die betrouwbare keurmerken zoals het EU Ecolabel hierbij spelen.
Lees meer
SMK

SMK verduurzaamt de houtinkoop van Nederland

Het gebruik van duurzaam hout draagt bij aan het behoud van ecosystemen, biodiversiteit, het tegengaan van ontbossing en het bestrijden van klimaatverandering. Dat zijn de belangrijkste redenen waarom de Nederlandse Rijksoverheid zichzelf heeft verplicht om alleen nog duurzaam geproduceerd hout in te kopen. SMK ondersteunt de overheid bij deze missie via TPAC: de Toetsingscommissie Inkoop Hout.
Lees meer
EU Ecolabel

Consument wil verbod op greenwashing

Uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van Milieu Centraal en SMK (Stichting Milieukeur), blijkt dat een derde van de consumenten (33%) moeite heeft om betrouwbare, onafhankelijke keurmerken te onderscheiden van neplogo’s en valse claims. Bijna de helft (43%) van de consumenten wil een verbod op misleidende logo’s en nepkeurmerken, oftewel greenwashing. Daarnaast geeft de consument aan behoefte te hebben aan informatie over de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van keurmerken. Milieu Centraal en SMK willen de consument hierbij van dienst zijn: Milieu Centraal met een vernieuwde Keurmerkenwijzer en SMK met een onafhankelijk keurmerk waarmee je betrouwbare duurzaamheidsclaims kunt maken. Het webinar van SMK op 10 oktober gaat hier dieper op in.
Lees meer
Milieuthermometer Zorg

Update Milieuthermometer Zorg op komst

Een nieuwe versie van de Milieuthermometer Zorg is op komst. In september volgt de tweede consultatieronde van een maand. Vertegenwoordigers van de gebruikers van de Milieuthermometer Zorg kunnen dan feedback geven.
Lees meer
SMK

Hoe de Colleges van Deskundigen van SMK werken aan betrouwbare keurmerken

SMK ontwikkelt en beheert duurzaamheidskeurmerken met strenge eisen en vaste controles. De keurmerken moeten op de eerste plaats betrouwbaar zijn, zowel voor de consument als voor de inkopers en de keurmerkhouders zelf. Ook is werkbaarheid belangrijk en is het een voorwaarde dat de eisen van het keurmerk transparant zijn. In dit hele proces spelen de Colleges van Deskundigen van SMK een uiterst belangrijke rol. Zij waarborgen verschillende invalshoeken en de onafhankelijkheid van een keurmerk.
Lees meer
Register Groenverklaringen

SMK werkt samen met de Nederlandse overheid aan duurzamer bouwen

SMK beheert sinds 2017 het openbare register voor duurzame en innovatieve (bouw)projecten. In dit Register Groenverklaringen kunnen potentiële kopers zien of hun beoogde nieuwbouwproject een Groenverklaring heeft en daarmee een duurzamere woning is. Met een Groenverklaring wil de Nederlandse overheid duurzaamheid en innovatie in de bouw stimuleren. Kopers komen hiermee in aanmerking voor rentekorting op hun hypotheek. Op dit moment zijn er 17.583 duurzamere woningen die aan de voorwaarden voldoen.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.