Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/
Maatlat Duurzame Veehouderij

Ongewijzigde verlenging Maatlat Duurzame Veehouderij

De Maatlat Duurzame Veehouderij is een certificatiesysteem voor integraal duurzamere veestallen. Het huidige certificatieschema is geldig tot en met 31 december 2022. Het College van Deskundigen Dierlijk besloot om dit certificatieschema met een jaar ongewijzigd te verlengen.

Lees meer
Maatlat Schoon Erf

Inactiveren Maatlat Schoon Erf

De Maatlat Schoon Erf is een certificatiesysteem voor schone erven. Het huidige eisenpakket geldt tot het einde van dit jaar. Vanwege beperkte belangstelling voor het schema, is door de Colleges van Deskundigen Dierlijk en Plantaardig besloten om dit certificatieschema per 1 januari 2023 te inactiveren.
Lees meer
Barometer Duurzame Bloemist

Herzien certificatieschema keurmerk Barometer Duurzame Bloemist

SMK publiceert het certificatieschema Barometer Duurzame Bloemist versie 17 (schemanummer BDHR.17) dat geldig is vanaf 1 januari 2023. Het schema bevat de eisen voor de certificaten Barometer Duurzame Bloemist, Sustainable Florist en Nachhaltiger Florist. Het gepubliceerde schema is te raadplegen via de website van de Barometer. De Engels- en Duitstalige versies van het schema worden medio december gepubliceerd.
Lees meer
Milieukeur

Milieukeur ongewapende betonproducten verlengd

Het certificatieschema Milieukeur van ongewapende betonproducten is met twee jaar ongewijzigd verlengd tot 1 november 2024. Op dit moment is er geen aanleiding om de eisen aan te passen.
Lees meer
Maatlat Duurzame Veehouderij

Tarieven Maatlat Duurzame Veehouderij

De tarieven voor deelnemers aan de Maatlat Duurzame Veehouderij worden gewijzigd met ingang van 1 januari 2023.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Veel waardevolle reacties tijdens de inspraakronde On the way to PlanetProof Plantaardig Producten

Er waren meer dan 300 reacties tijdens de inspraakronde, die liep van 1 tot en met 21 oktober. Alle schriftelijke en mondelinge inbreng is samengebracht in een verslag. Het College van Deskundigen Plantaardig zal de inbreng de komende tijd beoordelen en de inbreng meewegen in het definitieve besluit over het certificatieschema On the way to PlanetProof Plantaardige Producten begin december. Daarbij zal opnieuw een afweging worden gemaakt van de gewenste ambitie en de haalbaarheid voor ondernemers.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Primeur: eerste eiproducten met On the way to PlanetProof

Op korte termijn komen de eerste bewerkte eiproducten onder de merknaam JEGG en met het keurmerk On the way to PlanetProof op de markt. Het gecertificeerde bedrijf JEGG future farming levert hiervoor onder de merknaam JEGG fantastic food de gecertificeerde eieren.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.