Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/
On the way to PlanetProof

Reclame Code-klacht On the way to PlanetProof ingetrokken

Initiatiefnemers van het Aanvalsplan Grutto hebben de ingediende klacht over het keurmerk On the Way to PlanetProof bij de Reclame Code Commissie ingetrokken. De klacht ging over de ruimte die het keurmerk biedt voor weidevogels en de claim ‘een betere keuze voor natuur'. SMK kan deze claim blijven gebruiken.

Lees meer
On the way to PlanetProof

Boomkwekerij bron van inspiratie voor College van Deskundigen Plantaardig

Veel stof tot nadenken voor verdere verduurzaming van de bomen- en plantenteelt en de ontwikkeling van On the way to PlanetProof na afloop van een bezoek bij Boomkwekerij Boot & Dart.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Actieve stofnorm verhoogd tegen Phytophthora in aardappelteelt

Het College van Deskundigen Agro/Food Plantaardig heeft voor het certificatieschema On the way to PlanetProof Plantaardige Producten een aanvullend besluit genomen. De actieve stofnorm voor consumptieaardappelen wordt verhoogd naar 11,5 kilogram per hectare voor de korte teelten (≤4 maanden) en voor de lange teelten (>4 maanden) tot 14,0 kilogram.
Lees meer
SMK

Green Audit project voor fitness- en sportclubs gepresenteerd op de FIBO 2024, vakbeurs in Keulen

Vanwege haar expertise met onafhankelijke keurmerken en certificering, werkt SMK mee aan het Green Audit-project. In 2023 is een internationale ’green audit tool’ ontwikkeld voor het verbeteren van duurzaamheidsprestaties in de fitness sector. Met beleidsaanbevelingen voor ‘groenere’ sport- en fitnesssectoren is dit instrument op 11 april 2024 gepresenteerd op de Green Audit Conferentie tijdens de FIBO 2024, de grootste vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid in de wereld.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Inspraak bij herziening On the way to PlanetProof melk

Het certificatieschema voor On the way to PlanetProof melk wordt herzien. SMK organiseert een openbare hoorzitting waarin belangstellenden kunnen reageren op de voorgestelde wijzigingen. Tijdens de bijeenkomst presenteert het College van Deskundigen Dierlijk de voorstellen voor aanvulling of wijziging van de criteria. De hoorzitting vindt plaats op dinsdagmiddag 18 juni 2024 om 13:00 uur in vergadercentrum De Schakel in Nijkerk.
Lees meer
On the way to PlanetProof

De On the way to PlanetProof Week is van start!

Deze week vindt de vierde editie van de On the way to PlanetProof Week plaats. Van 13 t/m 19 mei brengt SMK (Stichting Milieukeur), beheerder van dit keurmerk, samen met supermarkten, merkartikelfabrikanten en andere ketenpartijen het keurmerk bij de consument onder de aandacht. On the way to PlanetProof is het grootste topkeurmerk in Nederland voor aardappelen, groenten, fruit, bloemen en planten, zuivel en eieren. On the way to PlanetProof zorgt samen met meer dan drieduizend boeren en telers, verwerkers, handel en supermarkten voor verduurzaming van de landbouw.
Lees meer
On the way to PlanetProof zakelijk

SMK krijgt groen licht van ACM voor introductie duurzaamheidsvergoeding

Den Haag, 6 mei 2024 - De Autoriteit Consument & Markt heeft SMK in een voorlopige zienswijze goedkeuring gegeven om een duurzaamheidsvergoeding vast te leggen voor deelnemers aan het keurmerk On the way to PlanetProof. De goedkeuring geldt voor alle aardappelen, groenten en fruit (AGF) voor de versmarkt met het keurmerk. In een volgede fase zal SMK aan ACM ook verzoeken goedkeuring te geven aan toepassing van de vergoeding voor andere productcategorieën, zoals be- en verwerkte AGF, sierteelt, melk en eieren.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.