Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/

Contact & locatie

Heeft u een vraag over onze organisatie, onze keurmerken en programma’s? Of heeft u een opmerking of knelpunt dat u wilt melden? Vul het contactformulier in of neem direct contact op met team Plantaardigteam Dierlijkteam Non-food of team Communicatie. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stelt u uw vraag liever telefonisch? Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar via (070) 3 586 300.

SMK kantoor & bereikbaarheid

Het kantoor van SMK is gevestigd aan de Bezuidenhoutseweg 105, 2594 AC Den Haag.

Ons kantoorpand is bereikbaar via openbaar vervoer en op maximaal 10 minuten lopen vanaf Centraal Station Den Haag. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren in de buurt (tot 14.00 uur betaald) of in de parkeergarages New Babylon of Malieveld.

Contactformulier

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 195 MB.

 

 

 

Neem contact op met één van de teams

We werken bij SMK met meerdere teams, ieder met zijn eigen specialisme. Deze teams zijn team Plantaardig, team Dierlijk en team Non-food. Heeft u vragen die gerelateerd zijn aan media, communicatie en publicatie? Neem dan contact op met team Communicatie.

Team Plantaardig

Dit team houdt zich bezig met ontwikkeling en beheer van duurzaamheidscriteria voor plantaardige productieketens, afstemming met onafhankelijke experts en belanghebbenden, zoals NGO’s, bedrijfsleven en overheden en implementatie via keurmerken en certificaten. Dit betreft het keurmerk On the way to PlanetProof (akkerbouw, groente, fruit en sierteeltproducten) en het certificaat Groen Label Kas en de keurmerken Barometer Duurzaam Terreinbeheer en Barometer Duurzame Bloemist / Sustainable Florist. Daarnaast voert het team diverse projecten uit die gerelateerd zijn aan duurzaamheidscriteria, zoals de ontwikkeling van een instrument voor de berekening van broeikasgasemissienormen in de glastuinbouw.

Stefanie de Kool

Stefanie de Kool

Manager

John Janssen

John Janssen

Projectleider

Jaap Bij de Vaate

Jaap Bij de Vaate

Projectleider

Lien Terryn

Lien Terryn

Projectleider

Yannick Kraamer

Yannick Kraamer

Projectmedewerker

Vacature beschikbaar

Vacature beschikbaar

Projectleider

Team Dierlijk

Dit team houdt zich bezig met ontwikkeling en beheer van duurzaamheidscriteria voor dierlijke productieketens, afstemming met belanghebbenden en stakeholders, zoals gebruikers, NGO’s en onafhankelijke experts en overheden, en implementatie via keurmerken en certificaten. Dit betreft het keurmerk On the way to PlanetProof (eieren en zuivel) en de certificaten Maatlat Duurzame Veehouderij en Maatlat Schoon Erf. Daarnaast voert het team diverse projecten uit die gerelateerd zijn aan duurzaamheidscriteria, zoals de ontwikkeling van een klimaatmeetlat voor stallen.

Herman Docters van Leeuwen

Herman Docters van Leeuwen

Manager

Annika de Ridder

Annika de Ridder

Senior projectleider

Saskia van Wageningen

Saskia van Wageningen

Projectleider

Jeanne Boekhorst

Jeanne Boekhorst

Projectleider

Team Non-food

Dit team houdt zich bezig met ontwikkeling en beheer van duurzaamheidscriteria voor non-foodproducten en diensten, afstemming met belanghebbenden en stakeholders, zoals gebruikers, NGO’s en onafhankelijke experts en overheden, en implementatie via de keurmerken Milieukeur, Milieuthermometer Zorg en de Barometer Duurzame Evenementen. Voor het EU Ecolabel adviseert het team non-food de overheid en is het verantwoordelijk voor de certificering. Daarnaast voert het team diverse projecten uit die gerelateerd zijn aan duurzaamheidscriteria, zoals de advisering van de overheid voor maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI).

Ineke Vlot

Ineke Vlot

Manager

Lars Woltmann

Lars Woltmann

Senior projectleider

Lotte van den Bosch

Lotte van den Bosch

Junior projectleider

Klara Schmalbach

Klara Schmalbach

Junior projectleider

Team Communicatie

Onderhoud aan de verschillende websites, social media, bekendheid van de programma’s en SMK en contact met de media. Dit team zorgt ervoor dat onze boodschap u bereikt. Daarnaast ondersteunt dit team keurmerkhouders bij hun marketingcommunicatie-uitingen. Klik hier om meer te lezen over communicatie vanuit SMK.

Ellen Brussee

Ellen Brussee

Communicatiemanager

Anna Evers

Anna Evers

Communicatiemedewerker

Jindra Span

Jindra Span

Communicatieadviseur

Klachtenformulier

Heeft u een klacht over een besluit van SMK of een van haar Colleges van Deskundigen of TPAC? Via het klachtenformulier kunt u hier een klacht indienen.

Voor vragen, opmerkingen of het melden van knelpunten kunt u gebruik maken van het contactformulier.

Is er sprake van een calamiteit en wilt u gebruikmaken van de calamiteitenregeling voor On the way to PlanetProof plantaardige producten of de schaarsteregeling voor bewerkte en verwerkte producten? Stuur dan het ingevulde betreffende calamiteitenformulier in. Dit formulier is te downloaden via Plantaardig of Bewerkt en verwerkt