Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/

AGF-exportpromotie Duitsland met On the way to PlanetProof

Gepubliceerd op: 18 september 2023

Samen de meerwaarde van On the way to PlanetProof-producten onder de aandacht brengen bij Duitse supermarkten. Dat was het onderwerp van gesprek bij de bijeenkomst met Nederlandse AGF-bedrijven die SMK organiseerde op dinsdagmiddag 5 september in Den Haag.   

Meld je aan voor het promotieplan voor duurzame AGF-export naar Duitsland

Er kwamen ideeën op tafel om als collectief meer bekendheid te creëren over het keurmerk via beurzen, artikelen, gesprekken met retail en andere vormen van promotie. Het is goed om dan te focussen op duurzaamheidsthema’s die aansluiten op het inkoopbeleid van de supermarkten. SMK kan faciliteren in het vormen van een eenduidige boodschap die exporteurs richting de Duitse markt kunnen gebruiken. 

De conclusie van de bijeenkomst was dat de deelnemende bedrijven het nu het juiste moment vinden om de kansen te benutten die er liggen. De supermarkten zullen de trend volgen om hogere duurzaamheidseisen te stellen aan de producten. Daarom is het belangrijk om het antwoord te hebben voor als de vraag komt. De groeiende vraag naar duurzamer product biedt een enorme kans voor On the way to PlanetProof-keurmerkhouders die de Duitse markt beleveren. De komende tijd zullen SMK en Jochem Wolthuis van Das Frische Institut in samenwerking met de coalitie van bedrijven een promotieplan ontwikkelen. 

Denk mee

Om impact te maken is het van belang dat de juiste organisaties betrokken worden. Geïnteresseerd in het meedenken bij de ontwikkeling van dit promotieplan? Dit kan doorgegeven worden aan Yannick Kraamer (ykraamer@smk.nl) van SMK.