Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/

Ernst Vuyk nieuw lid College van Deskundigen non-food

Gepubliceerd op: 15 juni 2023

Ernst Vuyk is een nieuw lid van het College van Deskundigen (CvD) voor non-food producten van SMK. Hij is actief in het geven van advies over duurzame gebiedsontwikkeling, duurzaam bouwen en verduurzaming van de energievoorziening.

Zijn toetreding tot het college is het gevolg van een verzoek aan de Nederlandse Vereniging van Toeleverende Bouwmaterialenindustrie (NVTB). ‘De reden om toe te treden tot het college van deskundigen non-food is omdat ik het belangrijk vind om mijn ervaring en kennis te gebruiken én te verbreden ten aanzien van non-food producten buiten de bouwproducten en materialen, waar ik dagelijks mee bezig ben.’ Ernst heeft meer dan 30 jaar ervaring met marktwerking, duurzaam bouwen en energieproductie, die hij graag wil inbrengen in het college.

College van Deskundigen

SMK werkt met drie colleges van Deskundigen: voor non-food producten, plantaardige producten en dierlijke producten. De leden van de Colleges van Deskundigen hebben een diverse achtergrond, waardoor de verschillende maatschappelijke belangen worden vertegenwoordigd. Met elkaar stellen zij de eisen vast voor de certificatieschema’s van SMK. Dit gaat via een zorgvuldig en transparant proces.

Het College van Deskundigen voor non-food producten werkt aan de schema’s van EU Ecolabel, Milieukeur, Milieuthermometer Zorg en Barometer Duurzame Evenementen.