Nieuws & Persberichten

Uitreiking 1e certificaat On the way to PlanetProof voor de teelt van snijbloemen aan JUB Holland

JUB Holland ontving uit handen van Noordwijkerhoutse wethouder voor Milieu en Duurzaamheid Martijn Bilars het certificaat On the way to PlanetProof voor de teelt van snijbloemen (tulpen). JUB Holland is daarmee het eerste Nederlandse bedrijf dat dit certificaat* behaalde.

Van links naar rechts: Ruud Steur (FloraNL), Coert Bregman (SGS), Martijn Bilars (wethouder), Frank Uittenbogaard (JUB Holland), Stefanie de Kool (SMK) en André Hoogendijk (KAVB). Foto: Hermen de Graaf.

Bij de uitreiking waren veel vertegenwoordigers uit de keten aanwezig, waaronder telers, bloemisten, veiling, overheid, adviseurs en pers.

André Hoogendijk (adjunct-directeur KAVB) ging tijdens zijn presentatie onder meer in op welke wijze zijn organisatie inzet op On the way to PlanetProof, Stefanie de Kool (programma manager plantaardige agroketens van SMK) gaf een toelichting op duurzaamheidsthema’s van het keurmerk, en Ruud Steur (mede-directeur FloraNL) gaf zijn visie op de verduurzaming van de bloemisterijsector en de inkoop van duurzame bloemen, als onderdeel van het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.

Eerste bos duurzame tulpen uitgereikt aan Bloemenatelier Capri

Frank Uittenbogaard – bij JUB Holland verantwoordelijk voor de broeierij (teelt van tulpenbloemen)- reikte de eerste bos On the way to PlanetProof tulpen uit aan Esther Noordermeer, eigenaresse van Bloemenatelier Capri in Sassenheim.


*Het certificatieschema On the way to PlanetProof bolbloemen werd ontwikkeld in overleg met telers van bolbloemen, externe deskundigen, de Nederlandse brancheorganisatie voor bloembollenbedrijven KAVB, de retail en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties.

Terug naar overzicht