Nieuws & Persberichten

Hoorzitting Barometer Duurzame Bloemist

Het certificatieschema Barometer Duurzame Bloemist wordt per 1 juli 2019 herzien. SMK heeft, na evaluatie van de huidige criteria, en in overleg met de begeleidingscommissie voorstellen opgesteld voor de herziening van het certificatieschema.

Openbare hoorzitting op 22 mei

Voordat het College van Deskundigen agro/food plantaardig deze criteria definitief vaststelt, organiseert SMK een openbare hoorzitting op 22 mei 2019 waar belangstellenden hun reactie kunnen geven op de concept criteria. De input van deze hoorzitting wordt meegewogen door het College van Deskundigen agro/food Plantaardig bij het definitief vaststellen van het certificatieschema Barometer Duurzame Bloemist.

Aandachtpunten herziening

De volgende aandachtspunten komen tijdens de hoorzitting onder andere aan de orde:

  • Ambitieverhoging, door stimuleren van meer inkoop van bepaalde keurmerken. Dit betreft het uitfaseren van MPS-A en extra inkoop van keurmerken die kritieke gewasbeschermingsmiddelen niet toestaan (biologisch, On the way to PlanetProof en MPS-A Natural Protected).
  • Nieuwe eis voor transport met auto’s met een schonere motor.
  • Nieuwe keuzemaatregel voor duurzamer steekschuim. Deze maatregel wordt op termijn verplicht.
  • Aanpassing van het criterium over het gebruik van verf, glitters en wax door bloemisten.

De hoorzitting Barometer Duurzame Bloemist vindt plaats op: 

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden per e-mail (smk@smk.nl) of door het antwoordformulier in te vullen via deze link. Wij sturen het conceptschema met de voorgestelde wijzigingen voor de hoorzitting vooraf naar u toe. Wij ontvangen uw reactie graag vóór 13 mei. 

Indien u opmerkingen heeft bij het huidige schema kunt u dit per e-mail of op het antwoordformulier aangeven. Neem voor vragen contact op met SMK (tel. 070-3586300, smk@smk.nl).
 

Terug naar overzicht