Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/
SMK

Jorien van Hoogen nieuw lid College van Deskundigen non-food

Jorien van Hoogen is een nieuw lid van het College van Deskundigen (CvD) voor non-food producten van SMK. Ze is werkzaam bij de Consumentenbond als duurzaamheidspecialist. Ze werkt daar aan alles wat met duurzaamheid heeft te maken.

Lees meer
Milieukeur

Workshop Milieukeur groene elektriciteit

In een telefonische enquête in 2022 hebben diverse Milieukeurhouders hun ervaringen gedeeld over het keurmerk Milieukeur voor groene elektriciteit. Er bleek belangstelling te zijn voor een workshop over het ambitieniveau van de eisen en de meerwaarde van het Milieukeurcertificaat.
Lees meer
Milieuthermometer Zorg

Leden MPZ: Milieuthermometer Zorg biedt leidraad voor Green Deal 3.0

Op de Ledendag van Milieu Platform Zorgsector op 20 april hebben de leden uitgewisseld hoe de Milieuthermometer Zorg hen ondersteunt bij het werken aan de Green Deal Duurzame Zorg. Het belangrijkste vinden de leden dat organisaties met die Green Deal aan de slag gaan. De Green Deal stelt doelen en zet organisaties in beweging, maar biedt geen kant-en-klare oplossingen. Met de Milieuthermometer Zorg als leidraad kun je laten zien dat je aan verduurzaming werkt en maak je aantoonbaar wat je doet.
Lees meer
Milieukeur

Milieukeur keuken verlengd

Het certificatieschema Milieukeur keukens is verlengd met vier jaar tot 31 december 2026. Om hergebruik en circulariteit te bevorderen zijn de eisen uitgebreid met een terugnamesysteem.
Lees meer
Milieukeur

Alleen nog fluorvrije schuimblusmiddelen na herziening Milieukeureisen

SMK publiceert de herziene Milieukeurcriteria voor brandblusmiddelen en brandblustoestellen. Het College van Deskundigen Non-Food heeft de criteria vastgesteld na evaluatie van de bestaande criteria en een internationale stakeholderbijeenkomst. Het certificatieschema is geldig vanaf 1 december 2021.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.