Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/

Bea van Golen nieuw lid College van Deskundigen dierlijk

Gepubliceerd op: 27 september 2023

Bea van Golen is een nieuw lid van het College van Deskundigen (CvD) voor dierlijke producten van SMK. Ze is werkzaam in het stallenteam van de dierendirectie (DAD) van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Ze werkt bij LNV mee aan de vormgeving van regie op stalinnovaties. Om uit de grote hoeveelheid technische innovaties de kansrijke te laten testen in de praktijk en om implementatie van werkende innovaties te versnellen. Daarbij letten ze met een keur aan partijen niet alleen op de werking van de techniek, in combinaties met keuzes rond bijvoorbeeld voer, maar ook op economische en ecologische impact.

Eerder werkte Bea achtereenvolgens aan innovaties in hele andere beleidsdossiers, zoals het metropolitane landschap, de circulaire maakindustrie en testen zonder dieren. Bea zegt daarover: “Dat zorgt voor een breed referentiekader. Dat neem ik mee in het college naast mijn gezonde verstand en mijn creatieve, nieuwsgierige aard. Daarnaast hoop ik vooral te leren hoe andere partijen kijken naar beoordeling van duurzame veeteelt. Met mijn ervaring en eigenschappen hoop ik bij te dragen aan een perspectief en een schaal van landbouw die goed is voor dier, boer en omgeving.”

 

College van Deskundigen

SMK werkt met drie colleges van Deskundigen: voor non-food producten, plantaardige producten en dierlijke producten. De leden van de Colleges van Deskundigen hebben een diverse achtergrond, waardoor de verschillende maatschappelijke belangen worden vertegenwoordigd. Met elkaar stellen zij de eisen vast voor de certificatieschema’s van SMK. Dit gaat via een zorgvuldig en transparant proces.

Het College van Deskundigen voor dierlijke producten werkt aan de schema’s van On the way to PlanetProof zuivel en eieren, Maatlat Duurzame Veehouderij, Maatlat Schoon Erf