Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/

Marcel Raaphorst nieuw lid College van Deskundigen Plantaardig

Gepubliceerd op: 30 januari 2024

Marcel Raaphorst is een nieuw lid van het College van Deskundigen (CvD) voor plantaardige producten van SMK. Hij is werkzaam in Bleiswijk bij Wageningen University en Research – Business Unit Glastuinbouw en Bloembollen. Daar analyseert hij maatregelen die energie kunnen besparen bij telers die daarin hebben geïnvesteerd en probeert hij te berekenen hoe hiermee bedrijfseconomisch op de meest verantwoorde wijze kan worden omgegaan. Marcel zoekt naar de ruimte voor innovatie en vindt dit ook een belangrijk onderdeel is van keurmerken: “Als een keurmerk zich meer richt op de doelen dan op bestaande maatregelen, stimuleert dat de creativiteit om tot betere oplossingen te komen.”

Hij is toegetreden tot het College, omdat hij een vrij brede interesse heeft voor milieumaatregelen in de glastuinbouw. Zijn deelname aan het College helpt Marcel zijn kennis up-to-date te houden. Een onderdeel van zijn bijdrage is het pragmatisch benaderen van de vragen die op het College afkomen; relevante zaken onderscheiden van de uitzonderlijke zaken.

College van Deskundigen

SMK werkt met drie colleges van Deskundigen: voor plantaardige producten, non-food producten en dierlijke producten. De leden van de Colleges van Deskundigen hebben een diverse achtergrond, zodat zij de verschillende maatschappelijke belangen vertegenwoordigen. Met elkaar stellen zij de eisen vast voor de certificatieschema’s van SMK. Dit gaat via een zorgvuldig en transparant proces.

Het College van Deskundigen voor plantaardige producten werkt aan de schema’s van On the way to PlanetProof, Barometer Duurzame Bloemist (internationaal), Groen Label Kas en Barometer Duurzaam Terreinbeheer.